Därför är det bra att rida

Det finns idag mycket som talar för att ridning är något som främjar både kropp och själ. Det har nu kommit till den fasen att både gamla och unga ges information via media om att ridning är en mycket nyttig träning, vilket kan bidra till ett friskare liv. Allt detta har vi hört många gånger, och ibland känns det lite tråkigt och trist, men att just ridning skulle erbjudas som motion är något som kan få oss att lyfta på ögonbrynen. Visst är det lätt att förstå att denna sport, när du väl kan den, kan vara styrke- och konditionskrävande. Är det då inte förenat med risker för okunniga att utöva denna sport utan att vara tränad, och hur mycket måste du kunna för att få ut något av denna träning?

Om vi får lita till vad som sägs ska det inte vara några större risker, under förutsättning att du har intresset och tar ett antal ridlektioner innan du börjar motionera med hjälp av ridning. Här handlar det precis som med gymmet om att du måste känna dina gränser för att inte skada dig. Ridnhorse-337215_1280ing anses vara en bra form av motion för hela kroppen, då du tillför styrka till alla kroppsdelar. Naturligtvis är det också en viss styrka och grundkondition som krävs för att du ska kunna utföra denna typ av träning.

För de som verkligen vill satsa på träning med hjälp av ridning är detta perfekt för de som har låg- till medelkondition i grunden. Om du då varvar tuffa dressyrpass med att rida i terräng ska du enligt de som vet få ut den bästa möjliga effekten av denna träning. Något som också bidrar till att göra ridning till en effektiv träning är skötseln och den tunga mockningen i stallet, där du behöver jobba ganska hårt med alla delar av din kropp.