De 5 bästa tävlingshästarna genom tiderna

När vi har skrivit rubriken ovan har vi lite egensinnigt tänkt på travhästar, då detta är vårt stora intresse att både titta och spela på. Frågan var då om vi skulle välja de bästa i världen, eller om vi bara skulle begränsa oss till våra svenska topptravare. Vi bestämde oss för att göra en lista på de fem bästa travhästarna i världen genom tiderna, då detta ska komma att bli mer rättvist och ej race-744105_1280genomgående partiskt. Vilka travhästar är det då som är de bästa i världen genom tiderna? Här finns det en häst som absolut kommer att vara den som får första platsen.

Detta är då den nu 20 år gamla Varenne, som under sin storhetstid travade in över 50 miljoner kronor i prispengar. Det finns ingen travhäst som har klarat av detta innan, och ännu ser vi inte ens någon komma i närheten av det beloppet. Numera går Varenne som avelshäst, vilket i klartext betyder att den fortfarande drar in stor summor till sina ägare.

På andra plats i världseliten genom tiderna kommer Ideal de Gazeau, som var en av de största i hela Europa under en stor del av andra halvan av 80-talet. Idag är denna häst död, och kan inte längre själv vara med och vittna om sina segrar.

Som tredje hästen på tronen ställer vi Dart Hannover, eftersom denne har tagit segern i många stora lopp, och då även varit segrare av världens mest prestigefylld travlopp Prix de Amerique.

På den fjärde och femte platsen vill vi gärna smyga in två av våra svenska storheter inom travet på den internationella scenen. På den fjärde placerar vi den fantastiska Ina Scott, som under sin tid drog in många segrar och vinster på över 20 miljoner. Som femte och sista på vår lista kommer Queen L., som inte riktigt klarade av att dra in lika mycket som Ina Scott, men var lika känd under sin verksamma period.