När det ska presenteras de bästa ryttarna genom tiderna blir det väldigt svårt, då det finns så många olika kategorier när det gäller ridning och ryttare. Här kommer det att bero på om det handlar om svenska ryttare eller ryttare från hela världen. Det kommer också att bero på vilken gren som vi väljer inom denna stora sport. Då finns det tre stora grenar som är presenterade. Dessa är hoppryttare, dressyrryttare eller fälttävlansryttare. Efter det finns även alla de som har varit framgångsrika inom galoppsporten. Vi ska dock ta några exempel på framgångsrika svenska ryttare inom några av dessa sporter.

När det handlar om kategorin dressyr finns det en kvinnlig ryttare som har nått stora framgångar med sina hästar Caprice och Just Mickey. Hon heter Tinne Vilhemson, och har även en rad OS-medaljer i sitt bagage. På den manliga sidan gällande dressyr finns Jan Brink, som även han skördade vinster i flera OS med sin häst Briar. Dessa två kan vara några av de bästa genom tiderna inom dressyr. När det kommer till fälttävlan handlar det mycket om Helmer Mör

ner på den manliga sidan, och på den kvinnliga Sara Algotsson Ostholt. Bägge dessa har nått stora framgångar i såväl de högsta klasserna i Sverige som internationellt.

Det som kanske är det mest uppskattade och uppmärksammade inom dessa tre grenar är nog hästhoppning och hoppryttare. Här har Sverige haft många stora namn, men det finns några som står ut särskilt mycket. På den kvinnliga sidan är detta Malin Baryard Johnsson, som under en tid var etta på världsrankingen tillsammans med sin välkända häst Butterfly Flip. Hon har även många SM-guld tillsammans med silvermedaljer i OS, EM och VM. På den manliga sidan finns det även här många kandidater, men vi väljer att ta fram Peter Eriksson i ljuset, då han har tagit hela sex SM-guld och innehar silvermedaljer i OS, EM och VM.