Gällande de bästa och mest uppskattade trav- och ryttartävlingarna i världen finns det mycket att välja på och ingen lista över detta är den andra lik. Förmodligen handlar detta mycket om det intresse som finns hos den som skapar listan. Vi ska också försöka oss på detta och försöka vara så oberoende som möjligt, men kommer naturligtvis i vissa fall att vara subjektiva. Här kommer vår lista över vad som är bäst när det gäller trav- och ryttartävlingar i världen.

På den första platsen får det handla om trav, och här tycker vi att Prix dmaxresdefault´Amerique står helt i en klass för sig. Loppet går årligen och är 2700 meter, samt har en prissumma på 1 000 000 euro. På andra plats får det då i rättvisans namn bli en tävling inom hästhoppning. Här går det inte att ta en tävling, utan det handlar helt enkelt om Equestrian World Tour, som är det mest uppmärksammade inom hästhoppning. När vi blandar fritt blir det ytterligare en travtävling som kommer på den tredje platsen. Här väljer vi att ta upp det svenska Elitloppet, som tveklöst är den största svenska internationella travtävlingen och en globalt uppskattad sådan.

På de fjärde och femte platserna väljer vi att lägga två stycken på samma plats. Det vill säga att det blir fem olika tävlingar men egentligen bara fyra platser, då de två sista delar fjärdeplatsen. Här blir det då inom travet Åby Stora Pris som även det är en välkänd och internationellt stor travtävling som går av stapeln varje år i Göteborg. När vi väljer den sista inom hopptävlingar ser vi också mycket partiskt på den saken, då svenska ryttare har haft stora framgångar internationellt. Här blir det Sweden International Horse Show som får den sista platsen av det bästa inom hoppsporten. Om listan delas av alla vet vi inte, men allt som har tagits med är tävlingar av högsta tänkbara kvalitet.