En dag i stallet

När du sköter om, eller är ägare av, en häst är det mycket jobb som krävs av dig. Dock är det stor skillnad på de som har detta som ett fritidsintresse och de som har det som en sport där de siktar på en professionell nivå. Något som är lika mycket jobb med är i vilket fall det som måste göras i stallet, och allt annat som gör att din häst mår bra och har ett trivsamt liv. Beroende på hur ditt intresse är och vad du har för andra saker att göra i livet kommer din dag i stallet att se ut 1024px-Stable_(Mozhaysk)på olika sätt.

Om vi tar en dag i stallet för alla de som jobbar med att sköta om hästar är det en tidig morgon som det handlar om. Här är det då dags att mocka stallet, vilket helt enkelt innebär att ta ut hästarna och städa deras rum. Här kommer du då att få jobba hårt med hela kroppen, och har du många hästar att ta hand om kan det vara riktigt jobbigt. Efter det är det dags att ge dem ett mål mat och det vatten som de behöver för att må bra. Det ska även senare under dagen ges mat och vatten ytterligare två gånger.

Beroende på hur mycket som du tar hand om hästarna och vilket ansvar du har kan din dag i stallet även innebära att ta hästarna på ritt, för att de ska få sin motion. Det kan även innebära att du får ta dem till en skrittmaskin, vilket ofta används när det handlar om hopphästar. Hur som helst är det mycket jobb att göra varje dag i ett stall, och det kommer att vara ditt ansvar att allt detta fungerar. Du kommer även att få rykta hästarna, samt se över om de behöver skobyte och när det krävs veterinärbesök.