Så förbereder du din häst för tävling

Gällande förberedelser av en häst för tävling är det mycket som måste stämma. Det är också många olika saker som ska göras innan hästen är redo för tävling. Här kommer det också att bero på om du talar om själva tävlingsdagen innan en speciell tävling, eller om det gäller att förbereda en ovan häst för att börja tävla. När det gäller att förbereda en häst för att börja tävla gäller det att du och den eller de hästar som du ska tävla med får en perfekt kontakt och respekt gentemot varandra. Detta tränas då oftast upp från hästens unga år, och kommer att vara något som växer mer och mer under hela träningen, och även under den period som hästen kommer att vara verksam som tävlingshäst.

Det gäller även att göra hästen van vid att ha mycket människor omkring sig, så att detta inte blir något som gör hästen orolig när det är dags för tävlingar, som mycket ljud och många i publiken. I övrigt är det mycket individuella sätt att träna och förbereda olika hästar inför olika tävlingar. Detta beror på att det finns en så stor mängd olika tävlingsgrenar när det gäller hthe-horse-198885_1280ästsporten, och det skulle uppta hela denna hemsida att beskriva allt som behöver förberedas för varje gren.

Om det handlar om dagen före tävling för vana trav- och galopphästar är det viktiga att de tas hand om och får i sig den mat och de proteiner som de behöver för att prestera optimalt. Allt annat som ska förberedas är redan gjort under träning och under daglig skötsel på ett tidigare stadium. Här gäller det att hästen får känna sig lugn innan tävling och att den kusk eller jockey som ska föra hästen i tävling får god tid på sig att värma upp och känna på hästen innan loppet.